Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Balık pidesi
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Balık pidesi |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Balığın değişik lezzeti Malzemeler: Yarım kg gümüşbalığı 1 orta boy soğan 2 diş sarımsak 1 domates Yarım tatlı kaşığı domates püresi Yarım tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kıyılmış maydanoz 1 tatlı kaşığı kıyılmış nane 3-4 çorba kaşığı un Yarım tatlı kaşığı karbonat Taze çekilmiş karabiber Kızartmak için zeytinyağı Hazırlanışı: * Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup doğrayın. Balıkları soğuk suda iyice yıkayın. Suyunu süzüp tuzladıktan sonra büyük bir kaseye alın. Soğan, sarımsak, domates, tuz, karabiber, domates püresi, kekik, maydanoz ve naneyi ekleyin. Karışımı iyice yoğurun. Unu ve 2 çorba kaşığı suda eritilmiş karbonatı ilave edin. Malzemeleri iyice karıştırın. * Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Karışımı tavaya döküp her tarafının eşit kızarması için kaşıkla düzelterek yayın. Pidenin bir yanı pembeleşinceye kadar pişirin. Bir tabak ya da kapak yardımıyla yağını süzün ve ters çevirip diğer tarafını pişirin. Sıcak servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse