Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Patlıcan kebabı
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Patlıcan kebabı |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Bu kebabın lezzeti bir başka... MALZEME; 1.5 kg. iri Kemer patlıcan 1 kg. az yağlı kıyma 5-6 adet domates 5-6 adet yeşilbiber Karabiber Tuz TARİFİ; Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra 2.5-3 cm. uzunluğunda enine kesilir.Bu arada kıyma,tuz ve karabiber iyice yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.Şişlere bir patlıcan bir yuvarlanmış kıyma saplanır,elle biraz yassılaştırılır. Domates ve biberler ayrı ayrı şişlere saplanıp orta harlı ve alevsiz mangal ateşinde çevrilerek pişirilir.Pişen patlıcanlar sırası bozulmadan düzgün bir şekilde tepsiye çekilir.Üzerine pişmiş olan domates ve biberler konur ve ağzı kapatılarak ateş üzerinde demlendirilir.5-10 dakika sonra servis yapılır. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse