Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Abısta
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Abısta |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Kafkas mutfağının geleneksel yemeği abısta, katılaşmış bir tür mısır lapasıdır. Malzemeler: 1 kg fırınlanmış mısır unu 1,5 kg su 0,5 kg süt 1 çorba kaşığı tuz 0,5 kg Çerkes peyniri 150 gr tereyağı Hazırlanışı: Süt ve su büyükçe bir tencereye konularak tuz ilave edilip 90 derece kaynatılır, kaynar suyun içerisine mısır unu ilave edilerek tahta kaşıkla karıştırılmak suretiyle pişirilir. Karışım, sertçe bir hamur haline gelinceye kadar pişirildikten sonra sofraya alınır ve yuvarlak bir şekilde sofra üzerine yerleştirilir, ortası kaşıkla oyulduktan sonra içerisine tereyağı konulur, etrafına çerkes peyniri dizilir ve aynı bir tabak içerisinde öncede hazırlanan çerkes tavuğu ile birlikte sıcak olarak servise sunulur. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse