Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Yemekler lezzetin yanında süs ister
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Yemekler lezzetin yanında süs ister |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Yemekler lezzetinin yanında gözede hitap etmeli. İşte ustalardan süsleme tiyoları... * Süsleme yemeğin içerisinde kullanılan ürünlerle yapılmalı. * Ayrıca süsleme için kullanılan bütün ürünlerin yenilebilir olması gerekiyor. * Yemek süslemesinde renk uyumu önemlidir. * Yemeğin tabağa konuluşu da mühimdir. Tabağa güzelce konulmuş bir yemeği süslerle tamamlayabiliriz. * Yemek sofraları için salata önemlidir. Salata daha sonra gelecek yemeklerin ne kadar güzel ve lezzetli olduğunun habercisidir. * Çoban salatalar yeşil veya kuru soğanla süslenebilir. İçine doğradığımız domatesin kabuğundan gül yapabilir, havuç lalelerle süsleyebilirsiniz. Yapılan süsün tabağın neresine konulduğu da önemlidir. Havuç soyma bıçağıyla havuç ince spagetti boyunda dilimlenir ve bu dilimler salatanın üzerinde süsleme için kullanılabilir. * Çorbalarda süsleme, tabağa konulduktan sonra yapılır. Örneğin yayla çorbası üzerine kızarmış; ama yanmamış tereyağı ile son anda konulmuş nane şık bir süslemedir. Yağ ve nane desenli bir şekilde çorba üzerine dökülmeli. * Şehriye çorbası gibi çorbaların da üzerine doğranmış maydanoz şık bir görüntü oluşturur. * Kurutulmuş veya kızartılmış ekmek kırıntıları da çorba süslemesinde kullanılabilir. * Makarnayı da tabağın ortasına koyup sosunu üzerine döktükten sonra aynı sostan tabağın boş kenarlarına ince hale şeklinde dökebilirsiniz. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse