Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Çiçek turşusu
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Çiçek turşusu |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Karnıbahar turşusunu görmeyen, görüpte denemeyen kalmasın... MALZEMELER Orta boy karnıbahar Küçük boy kırmızı lahana Yarım demet maydonoz Sirke,sarımsak,tuz ve su TARİFİ Karnıbaharlar çiçek çiçek ayrılıpıp,iyice yıkanır. Kırmızı lahana ve maydonoz ince ince doğranır. Genişce bir kabın içerisinde karnıbahar,lahana ve maydonoz karıştırılır. Turşu kuracağımız kabın içerisine tuzlu su ,sirke ve sarımsak koyup üzerine turşu malzemeleri konulur. Tekrar tuzlu su sirke ve sarımsak konulup tekrar malzemeler konularak kabımız doldurulur. Ağzı sıkıca kapatılır. Kuru ve serin yerde bir hafta muhafaza edilir. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse