Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Ayva reçeli
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Ayva reçeli |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Mevsimin misafir meyvelerinden ayva reçeli yapalım. Malzemeler: 2 kg reçellik ayva 11 su bardağı su 2.5 kg toz şeker Yarım kahve fincanı limon suyu 10 tane kuru karanfil 1 - Ayvaları iyice yıkayıp kurulayın ve kabuklarını ince uçlu bir bıçak yardımıyla soyun. Ortasını yuvarlak çekirdek oyucu ile çıkarıp çekirdeklerini temizleyin. 2 - Ayvaları rendenin iri tarafıyla rendeleyin. Geniş bir kaba alıp suyunu çekmesi için oda ısısında yarım saat kadar bekletin. Rendelenmiş ayvaları reçeli hazırlayacağınız geniş bir tencereye alın. Üzerine kaynatılıp soğutulmuş suyu gezdirerek dökün. 3 - Ocağı orta ateşe ayarlayın ve reçel kıvamı oluşuncaya kadar tahta kaşıkla sürekli karıştırarak pişirin. 4 - Limon suyu ve karanfil tanelerini tencerenin içine atıp dört dakika daha pişirin. Ayvalar koyu bir reçel kıvamına gelince ocaktan alın. Oda ısısında soğumaya bırakın. Soğuyunca sterilize edilmiş cam kavanozlara aktarın. Kapağını sıkıca kapatıp rutubet almayan bir ortamda oda ısısında yada buzdolabında muhafaza edin. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse