Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Şekilli patates püresi
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Şekilli patates püresi |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Farklı harfler ya da şekiller yapabilir hatta isminizi yazabilirsiniz. Malzemeler: 4 patates 30 gr tereyağı 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı rendelenmiş muskat 1 yumurta 1 yumurta sarısı 1 su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri Patatesleri iyice yıkayıp haşlayın. Soğuyunca kabuklarını soyup iri parçalar halinde doğrayın. Derin bir kâseye alıp ezerek püre haline getirin. ereyağını küçük küçük doğrayıp püreye ilave edin. Tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyin. Yumurta ve 1 yumurta sarısını ilave edip yedirinceye kadar karıştırın. Rendelenmiş 1 su bardağı kaşarpeynirini ekleyip iyice karıştırın. Karışımı bir tencereye alıp peynir eriyinceye kadar orta ateşte karıştırarak pişirin. Fırını 180 dereceye yaralayıp ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Püre ılınınca sıkma torbasına doldurup 's' harfi şeklinde aralıklarla tepsiye sıkın. Fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin Kızarmış patates pürelerini spatula ile alıp servis tabağına dizin. Sıcak ya da ılık olarak servis yapın. Fırında pembeleşene kadar piştikten sonra bir bardak ayran veya meyve suyu ile birlikte sunabilirsiniz. Kıvırcık, domates ve taze soğanla hazırlanmış salata ile bu patatesler nefis olacaktır. ÖNERİ: Eğer evinizde krema sıkma tüpü ya da torbası yoksa 30 x 30 cm ebatlarında bir yağlı kâğıdı külâh şekline getirip ucunu çok az keserek sıkma torbası olarak kullanabilirsiniz |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse