Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Soslu Pirzola
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Soslu Pirzola |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Şimdi zeytinyağının en taze, besin değerlerinin en yüksek, aromasının en zengin olduğu zaman. Malzemeler: 12 kuzu pirzola 3 diş ezilmiş sarımsak 4 dilim beyaz tost ekmeği Tuz, karabiber 1 su bardağı bulgur 1 çay bardağı riviera zeytinyağı 1.5 su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu 2 çorba kaşığı iri kıyılmış roka 1 çorba kaşığı biber salçası Hazırlanışı: * Zeytinyağının yarısını tavada ısıtıp bulguru salça ile kavurun. Sıcak su ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın. * Tost ekmeklerinin kenarlarını kesip bir kaseye ufalayın. Kıyılmış dereotu, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber ve kalan zeytinyağını ekleyip tatlandırın. Pirzolaları bu sosa batırarak ısıtılmış geniş bir tavaya alın ve her iki tarafını çevirerek pişirin. Servis tabağına alıp dilerseniz kıyılmış roka ve bulgur pilavı ile birlikte servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse