Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Enginar Dolması
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Enginar Dolması |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Kestaneli ve zeytinyağlı enginar dolması Malzemeler: 300 gr kestane 6 konserve enginar 200 gr arpacık soğan 1 su bardağı dondurulmuş bezelye 2 havuç 1 limonun suyu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tozşeker Yarım su bardağı su 2 dal dereotu Tuz Hazırlanışı: * Kestanelerin üzerlerini çizip yumuşayana kadar haşlayın ve süzün. Ilınınca kabuklarını soyun. Arpacık soğanları soyun. Havuçları temizleyip zar şeklinde doğrayın. * Zeytinyağının yarısını tencereye alıp ısıtın. Soğanı ekleyip soteleyin. Sırasıyla havuç ve bezelyeyi ilave edip 5-6 dakika kavurun. Üzerine suyu ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Kestaneleri ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. * Enginarları yıkayıp süzün ve yayvan bir tencereye alın. Üzerlerine bezelyeli karışımı paylaştırın. Kalan zeytinyağı, şeker ve limon suyunu ekleyip kısık ateşte 4-5 dakika pişirin. Soğuyunca enginarları servis tabağına alın. Dereotu ile süsleyip servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse