Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Gnocchi
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Gnocchi |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Gnocchi çok güzel bir italyan yemeğidir. Pizza ve makarnadan sonra en çok tanınan yemeklerden biri. İtalyanlar Gnocchi'yi şekillendirmek için boyuna çizgileri olan özel tahta parçaları kullanıyorlar ama bir yemek çatalının tersi de aynı işi görüyor. Mantarlı Gnocchi için Malzemeler: - 500 gram olgun domates - 500 gram mantar - 3 adet soğan - 6 yemek kaşığı zeytniyağı - 1 paket hazır gnocchi - 1 demet kekik - 1 adet göbek salata - tuz - karabiber Hazırlanışı: Domateslerin alt kısmında çarpı biçiminde derin olmayan bir yarık açın ve kaynar suda 3-4 dakika haşlayın. Hemen soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Enlemesine yarıya bölün, çekirdeklerini çıkarın. Yarım domatesleri 4er parçaya bölün. Mantarları temizleyip yarıya bölün. Soğanları soyun ve ince kıyın. 2 yemek kaşığı zeytinyağını yapışmaz yüzeyli veya teflon büyük bir tavada ısıtın. Orta ateşteki tavaya gnocchiyi ilave edin ve devamlı karıştırarak 5 dakika altın sarısı renk alana kadar kavurun. Tavadan çıkarıp sıcak bir yerde bekletin. 2 yemek kaşığı zeytinyağını tavada ısıtın, soğanlarla mantarların yarısını devamlı karıştırarak harlı ateşte tüm suyunu çekene kadar, yaklaşık 5-8 dakika kavurun. Bu karışımı da tavadan çıkarıp sıcak bir yerde tutun. Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı daha ilave edip kalan mantar ve soğanı da pişirin. Tavada tüm mantarlarla domatesleri karıştırın. Kekik yapraklarını ince kıyın; mantarlara ekleyin. Tuz biber de ilave edin. Dilediğiniz kadar göbek salatanın iç kısmını 1/2 cm. eninde şerit şerit doğrayın. Önce gnocchiyi tavaya ekleyip karıştırın. Daha sonra salata şeritlerini katıp harmanlayın ve hemen servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse