Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Bayatlamayan Elmalı Kek
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Bayatlamayan Elmalı Kek |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Misafirlerinize her zaman aynı tazelikle ikram edebilirsiniz!! MALZEMELER : - 4 yumurta - Yarım su bardağı su - Yarım su bardağı sıvıyağ - 1 su bardağı şeker - 2 su bardağı + 1 tepeleme yemek kaşığı un Paket kabartma tozu - 5 orta boy elma - 1 su bardağı ceviz - 1 tatlı kaşığı tarçın Hazırlanışı: Yumurta şeker ile bir süre çırpılır sonra diğer malzemeler eklenir. Elma rendelenir suyu iyice sıkılır ,tarçın ve ceviz ile karıştırılır. Yuvarlak veya kare borcam yağlanır,kek hamurunun yarısı dökülür üzerine elmalı harç serilir kalan kek hamuru elmaların üzerini tamamen kapatacak şekilde dökülür 160 derecede üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir.Soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir. Bu kek bekledikçe daha lezzetli ve yumuşak oluyor diğer keklere öre daha geç bayatlıyor tabi kalırsa. Kullanacağınız su bardağı büyükçe bir bardak olsun. AFİYET OLSUN |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse