Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Köfteli Ispanak
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Köfteli Ispanak |
|
Html Kod (şimdiye kadar 30 posta) |
Van (Arvas) Yemeği Malzemeler: 2 kg. ıspanak 2 büyük kuru soğan 1 su bardağı nohut 100 gram tereyağ 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 limon suyu Köftesi için: 1 fincan pirinç 500 gram kıyma Tuz, karabiber, kırmızı biber Hazırlanışı: Ispanaklar ayıklanır, yıkanır. Kök kısımları ayrılır.(Bu yemekte yaprakları kullanılmıyor). Kıyma, pirinç ve baharatlar yoğrulur. Fındık büyüklüğünde (biraz daha büyük olabilir)yuvarlak köfteler yapılır. Soğan ince kıyılır. Tereyağ eritilir soğan hafif pembe kavrulur. Salçalar ilave edilir. Ispanak kökleri ve haşlanmış bir bardak nohut ilave edilir, biraz karıştırıp üstünü örtecek kadar su ilave edilir. Kaynayınca hazırlanan köfteler ve limon suyu ilave edilir. Özelliklerinden biri de ekşi olmasıymış ve bunun için ekşi bir cins pestil kullanıyorlarmış. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse