Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Fırnee
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Fırnee |
|
Html Kod (şimdiye kadar 30 posta) |
Fırnee, Afganistan mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biridir. Yemek kültürlerinde tatlılara büyük önem veren Afganlar bu tatlılarda genelde badem, gül suyu, safran, şam fıstığı, ceviz, yeşil limon veya limon ve posası alınmış tereyağı kullanırlar. Fırnee, yani bademli ve kakuleli muhallebi de bu tatlılardan biridir. Fırnee "Bademli ve Kakuleli Muhallebi" Malzemeler: 3 su bardağı süt 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı mısır nişastası 1/4 su bardağı soğuk su 1/2 su bardağı kıyılmış badem 1 tatlı kaşığı kakule 1/2 tatlı kaşığı safran 1/4 su bardağı çekilmiş fındık veya şam fıstığı 1 tutam tuz Sütü, şeker ve tuz ile altı kalın bir tencereye koyun. Orta ateşte karıştırarak şeker eriyinceye kadar kaynatın. Soğuk suyla mısır nişastasını karıştırarak açın ve kaynayan sütten bir parça alıp nişastalı suya karıştırarak ilave edin. Ateşi biraz kısın ve elde ettiğiniz karışımı kaynayan şekerli süte durmadan karıştırarak ekleyin. Muhallebiniz baloncuklar yaparak kaynamaya başlayınca içine kabuklan çıkartılarak kıyılmış bademleri atın ve tatlınız koyulaşmcaya kadar durmadan kanştırarak kaynatın. Safranı bir çorba kaşığı ılık su ile ıslatın. Toz kakule ile birlikte tadınıza atın ve çok hafif ateşte 5 dakika karıştırarak pişirin. Daha sonra sıcak sıcak küçük kaselere boşaltıp üstlerine fıstık veya fındık serperek soğuyunca servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse