Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Balığın yanına yakışan soslar
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Balığın yanına yakışan soslar |
|
Html Kod (şimdiye kadar 30 posta) |
Balık ve deniz ürünlerini değişik soslarla sunarak farklı tatlar yakalayabilirsiniz. ~~ Şaraplı sos ~~ Malzemeler: Yarım çay bardağı zeytinyağı 5 diş sarımsak 1 su bardağı hardal Yarım limonun suyu Yarım su bardağı beyaz şarap Tuz, karabiber Hazırlanışı: * Sarımsakları ince dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları pembeleştirin ve tavayı ateşten alın. * Hardalı sarımsağın üzerine ekleyip karıştırın. Karışım özleştikten sonra beyaz şarabı ekleyip karıştırmaya devam edin. * Limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Servis yapın. ~~ Tarator sos ~~ Malzemeler: 1 çay bardağı zeytinyağı 1 çay bardağı çekilmiş çamfıstığı 5 dilim bayat ekmek 1 su bardağı süt 4 diş sarımsak Taze çekilmliş beyazbiber Tuz Hazırlanışı: * Sarımsakları temizleyip ezin. Ekmeklerin kenarlarını kesip bir kasede sütle ıslatın. İyice karıştırarak pütürsüz bir karışım elde edin. Sürekli karıştırarak zeytinyağını ilave edin. Sarımsak, çekilmiş çamfıstığı, tuz, beyazbiberi ekleyip çırpmaya devam edin. Dilerseniz üzerine kırmızı tozbiber sepip servis yapın. ~~ Limon sos ~~ Malzemeler: Yarım litre zeytinyağı 1 su bardağı limon suyu 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı: * Yumurta sarısı ve limon suyunun üçte birini bir kâsede çırpın. Çırpmaya devam ederken zeytinyağını azar azar ekleyerek yedirin. * Kalan limon suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Tuz ve şekeri ekleyip servis yapın. ~~ Tartar sos ~~ Malzemeler: Yarım kg mayonez 10 kornişon turşu 3 diş sarımsak 50 gr kapari 2 haşlanmış yumurtanın beyazı 1 tutam maydanoz 2 limonun suyu 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı beyazbiber Hazırlanışı: * Turşuları kıyın. Sarımsakları ezin. Kapari ve yumurta aklarını incecik doğrayın. * Kornişon turşu, sarımsak, kapari, yumurta, maydanoz, tuz, beyazbiber ve mayonezi bir kâsede karıştırın. Yoğun bir sos kıvamına gelinceye kadar limon suyunu ekleyip çırpın. Servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse