Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Oğmaç çorbası
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Oğmaç çorbası |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Kütahya'nın değişik tatlarından. Malzemeler: 2 su bardağı buğday unu 1 çay bardağı et suyu 3 su bardağı süt 3 su bardağı su Tuz, karabiber Üzeri için: 1 tatlı kaşığı pulbiber 10 gr tereyağı 1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu Hazırlanışı: * Hamur yoğurma kabına unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp et suyunu ekleyin. Sert ve pütürsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Elde ettiğiniz bu sert hamurdan avucunuzda ovalayıp minik toplar hazırlayın. * Suyu tencerede bir taşım kaynattıktan sonra hamur toplarını ilave edin. Azar azar süt ilave ederek çorba kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Servis etmeden hemen önce tereyağında kavrulmuş pulbiber ve kıyılmış dereotu ile süsleyin. Servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse