Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Doğaba
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Doğaba |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Doğaba, Doğu Anadolu yöresine ait bir yemek. Yöresel lezzetleri yakalamak isteyenler bu tarifi evlerinde kolaylıkla deneyebilir. Malzemeler: 6-8 kişilik 1.5 su bardağı aşurelik buğday 750 gram kemikli et (kol veya kaburga) 500 gram süzme yoğurt 1 yumurta 1 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı tereyağı nane, kekik, kırmızı pulbiber, tuz köfte malzemesi: 500 gram kıyma 1 su bardağı pirinç tuz, nane, kekik, karabiber Hazırlanışı: Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin. Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Süzme yoğurdu bir kaba alın. Yumurta ve unu ekleyip çırpın. Biraz su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin. Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse