Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Tavuklu Krep
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Tavuklu Krep |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Krebi her çeşit garnitür ile yiyebilirsiniz. Krep Hamuru için Malzemeler: 1 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz 2yumurta 1 su bardağı süt yarım su bardağı su Tavuk Harcı için: Yarım kilo Şeker Piliç göğüs 1 çorba kaşığı margarin 1 adet soğan 3 diş sarımsak 2 çarliston biber 1 çorba kaşığı salça Bezelye sos için: 1 su bardağı haşlanmış bezelye 1 çorba kaşığı zeytin yağı 1 çorba kaşığı krema yarım su bardağı su Süslemek için: 5 adet taze soğan Yapılışı: Krep için; un, tuz, yumurta iyice çırpılır, iyice yedirildikten sonra süt ve su katılıp pekmez kıvamına gelince ye kadar çırpılmaya devam edilir. Daha sonra az yağlanmış küçük bir tavaya dökülerek önlü arkalı olarak kısık ateşte pişirilir. Tavuk harcı için; küp küp doğranmış tavuklar suyunu çekene kadar sotelenir. Soğanlar yarım halka halinde doğranır, sarımsaklar kıyılır, çarliston biberler küçük küçük doğranır ve bütün hepsi salça ve margarin eklenerek tavuklarla birlikte 10 dakika daha pişirilir. Diğer tarafta Taze soğanlar önce sıcak suda sonrada soğuk suda 1-2 dakika bekletilerek çıkartılır ve fazla suyu zarar vermeden süzülür. Elde edilen harç kreplerin içine konularak yeşil soğan saplarıyla fiyonklanarak kapatılır. Haşlanmış bezelyeler blendırdan geçirilir.İçine zeytinyağı,krema ve su katılır. Bir taşım tavada kaynatılır. Servis tabağına dökülerek üzerine tavuklu krepler yerleştirilir. Afiyet Olsun. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse