Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Tike Kebabı
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Tike Kebabı |
|
tr.gg (şimdiye kadar 416 posta) |
Gaziantep'ten gelen nefis bir lezzet. MALZEMELER: 500 gr kebaplık et, 100 gr kuyruk, Terbiye için: 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar. Sos için: 4-5adet domates, 3-4 adet sivri yeşil biber YEMEĞİN TARİFİ: Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için el ile yoğrulur.Terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur. ve tokmakla ezilir bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbi yelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirildikten sonra sıcak sosun üzerine çekilerek servis yapılır. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse