Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Kalbura Bastı
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Kalbura Bastı |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Nerede o eski tatlılar diyenlere. Kalbura Bastı MALZEMELER: - Yarım paket margarin - Yarım çay bardağı sıvı yağ - 1 yumurta - 1 kabartma tozu - 2 Su bardağı un - Yarım çay bardağı yoğurt ( bu malzemelerle yaklaşık 30 tane çıkıyor.) İçine: Ceviz Şerbeti için: - 2,5 su bardağı şeker - 2,5 su bardağı su şiresini önceden kaynatınız soğusun çünkü pastaya soğuk dökülecek Kalbura Bastı YAPILIŞI: Margarin ile unu birbirine yedirin daha sonra geri kalan malzemeleri koyup karıştırın eğer hamur cıvık olduysa un ekleyin. Hamuru biraz dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartınız elinize bir kevgir alın ( süzgeç veya rende kullananlarda oluyormuş ama ben kevgir kullanıyorum). Kevgirin üzerinde hamurdan kopardığınız parçaları açın içine cevizi koyup poğaça yapar gibi kapatın. Kapattığınız taraf tepsinin altinda olacak şekilde tepsiye dizin. 160 derecedeki fırında üzeri pebeleşinceye kadar pişirin. Pistikten sonra sıcak iken üzerine soğuk şerbeti döküp şerbetini çekmesini bekleyin. Afiyet Olsun. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse