Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Kadayıf Sarma
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Kadayıf Sarma |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Bayramda ağzınız tatlansın. Kadayıf Sarma Malzemeler: - 350 gram yaş tek kadayıf - 1 su bardağı çekilmiş ceviz içi - Yarım paket tereyağı Şerbeti için: - 5 su bardağı su - 4 su bardağı şeker Kadayıf Sarma Yapılışı: Şerbetini ocağa koyun. Kaynamaya başladıktan 10 dk sonra altını kapatın. ( ben altını kapattıktan sonra içerisine çay kaşığının ucuyla cok az tarçın ilave edip karıştırdım.) Elinizin avuç içini bir miktar kadayıf alıp uzerinede ceviz koyup yaprak sarması gibi sarıyorsunuz. Üzerine kızdırılmış tereyağının hepsini sürün. Fırında üzeri kızarana kadar 180 derece sıcaklıkta kızartın. Fırından cıkarınca 5 dakika kadar soğutun. Önceden kaynattığınız şerbeti ılık olarak uzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse