Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Lebeni Çorbası
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Lebeni Çorbası |
|
Forumcu (şimdiye kadar 305 posta) |
Lebeni, Elazığ mutfağının vazgeçilmez bir çorbası. Yöresel çorba denemek isteyenler için Eresin Crown Hotel'in genç aşçısı Cihan Şahin anlattı. Malzemeler: 1 su bardağı aşurelik buğday yarım su bardağı nohut terbiyesi için: 2 çorba kaşığı un 2 çorba kaşığı yoğurt 1 adet yumurta yarım limon üzerini süslemek için: kuru nane taze nane pul biber 1 çorba kaşığı tereyağı tuz karabiber Hazırlanışı: Akşamdan ıslanmış ve nohut ve aşurelik bulgur haşlanır. Buğday 1 saat nohut da pişene kadar pişirilir. Pişirilen buğday ve nohut bir kabın içinde birleştirilir. Tekrar ocağa alınır, kaynatılır. 1 su bardağı su, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurt, limon ve 1 yumurta karıştırma kabına konulur iyice çırpılır, süzgeçten geçirilir. Hazırlanan terbiye çorbaya ilave edilir ve kaynatılır. Yeteri kadar tuz ve karabiber ilave edilir. Tereyağı, kuru nane ve pul biberle sos yapılır. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse