Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Nabeyaki Udon
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Nabeyaki Udon |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Nabeyaki udon, Japon mutfağının, lezzetli, hafif ve sağlıklı yemeklerinden biri. Balık suyu ile yapılan bu yemek, bol sebze içeriyor. Mevsim sebzeleri olan ıspanak, mantar, havuç, pırasa ana malzemesini oluşturuyor. Farklı ve hafif lezzetler arıyorsanız bu yemeği mutlaka deneyin... Nabeyaki Udon Malzemeleri: 1 kişilik 3-4 ıspanak yaprağı Yarım pırasa Yarım havuç 2-3 shitake mantarı 1 yaprak Çin lahanası 2 çorba kaşığı soya yağı 190 gr udon (noodle veya erişte) 2 su bardağı balık suyu 1 yumurta Nabeyaki Udon Hazırlanışı: Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu 'nabe' adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse