Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Yılbaşı Pastası
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Yılbaşı Pastası |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Yemek sonrası ikram edeceğimiz pasta yılbaşı konseptine uygun olmalı. Pandispanya için gerekli malzemeler 6 yumurta, 4 fincan şeker, 6 fincan un, 1 fincan su, 1 pk. kabartma tozu ve vanilya Pandispanya Kreması için 250 gr süt 1 çay bardağı toz şeker 1/2 çay bardağı un 1 tatlı kaşığı buğday nişastası 3 yumurta sarısı 1 çay kaşığı vanilya Şekeri ve yumurtaları çırptık, 1 fincan suyu ekledik ve tekrar çırptık, unu, vanilyayı ve kabartma tozunu ekledik. Dikdörtgen bir kalıba döküp fırında 175 derecede pişirdik. Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra uzun bir bıçakla iki kata ayırdık. İlk katı şekerli sütle ıslatıp üzerine hazırladığımız kremayı sürdük. muz dilimleriyle süsledik. İkinci katı üstüne kapattık tekrar krema sürdük. Pastaya çam ağacı şeklini bu aşamadan sonra verdik. Üzerine bol miktarda ince kıyılmış fıstık döküp elimizle bastırdık. Pastanın üzerini çeşitli pasta süsleriyle süsledik. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse