Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Pat Köfte
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Pat Köfte |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Malatya Yöresel Yemeği Pat Köfte Malzemeler : 2 adet kuru soğan 1 kg. asma yaprağı 3 su bardağı baş bulgur (pilavlık bulgur) 1/2 kg. kıyma Karışık baharat Tuz-karabiber 1 limon veya 1 kaşık erik ekşisi Pat Köfte Yapılışı : Yapraklar dizilir. Bir tencereye yerleştirilir. Üzerine bol kaynar su dökülerek kapak kapatılır. Sarararak yumuşaması sağlanır. Diğer taraftan bir tencereye küp şeklinde doğranmış soğan konarak yağla kavrulur. İçerisine kıyma ve bulgur ilâve edilir, tuz atılır. Birkaç kez karıştırılır. Kaynamakta olan sudan bir bardak ilave edilir. Suyunu çekince ateşten alınır, içerisine baharat, karabiber atılarak karıştırılır. Etli dolma gibi biraz dolgun olarak yaprağa sarılır. Bir tencereye muntazam dizilir. Tuz atılır. 2-3 bardak sıcak su ilavesi ile pişirilir. Pişerken 1 limon sıkılır veya suyunda bir miktar alınarak erik ekşisi ezilir. Köftelerini üzerine dökülür. Piştikten sonra sıcak olarak servis yapılır. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse