Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Baharatlı Armut
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Baharatlı Armut |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Hem kolay hem de hafif bir tatlı. Baharatlı Armut Malzemeleri: • 500 ml beyaz şarap • 75 gr kayısı reçeli • 40 gr şeker • 1/4 çay kaşığı tarçın • 2 diş karanfil • 6 sert armut • Portakal kabuğu • 1/2 limonun suyu • 3 yemek kaşığı kavrulmuş badem Baharatlı Armut Hazırlanışı: Şarabı, kayısı reçelini, şekeri ve baharatı derin bir tencerede bir taşım kaynatın. Armutları bütün bırakarak soyun. Saplarını üzerinde bırakın. Hemen diklemesine tencerenin içine koyun. Portakal kabuğu ve limon suyunu ekleyip, üzerini kapatın ve 20-30 dakika hafifçe yumuşayıncaya dek pişirin. Armutların dibinden ince bir dilim kesin. Diklemesine armutları bir servis tabağına yerleştirin. Ağzı açık tencerede pişme suyunu 10 dakika kaynatın. Armutların üzerine döküp birazını (yarısı kadar) geceden buzdolabında veya serin bir yerde soğutun. Servis yapmadan l saat önce armutları şurupla tekrar kaplayın. Servis yapmadan hemen önce bademlerle süsleyin. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse