Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Çardak Kebabı
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Çardak Kebabı |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Bu hoş lezzeti siz de yapabilirsiniz. Çardak Kebabı Malzemeleri: • 1/2 kg. Kuşbaşı Kuzu Eti • 2 Baş Soğan • 4 Diş Sarmısak • 2 Domates • 3 Sivribiber • 2/3 Su Bardağı Süt • 5 Çorba kaşığı Un • 1 Yumurta • Tuz, Karabiber, Kekik • 1 Dilim Taze Kaşar • Ketçap ya da Salça Çardak Kebabı Hazırlanışı: Öncelikle kuşbaşı kuzu etini; soğan, sarmısak, domates, biber ile su, tuz ve yağını ekleyerek pişirin. Pişen etleri süzerek başka bir kaba alın ve kekikleyin. Unu, yumurtayı ve sütü iyice çırpın. Un topakları kalmamasına dikkat edin. Krep hamurundan bir kepçe alarak az yağlanmış teflon tavada 3 dakika bir tarafını, 3 dakika diğer tarafını olmak üzere pişirin. Tarifler dört kişilik verildiğinden 4 krep yeterli olacaktır. Krebi bir kaseye koyarak pişen etleri içine yerleştirin. Kasenin dışında kalan krep hamuruyla ağzını kapatın. Kaseyi ters çevirerek tepsiye yerleştirin. Kreplerin üzerine krep bohçasının büyüklüğünde bir dilim taze kaşar koyun. Peynirin üzerine bir miktar salça ya da ketçap koyarak 150 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse