Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Vişneli ve Bademli Tart
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Vişneli ve Bademli Tart |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Yemeğe doyamayacaksınız. Vişneli ve Bademli Tart Hamur İçin : • 250 gram un • 100 ml ılık süt • 1 paket kuru maya • 30 gram toz şeker • 50 gram yumuşak margarin Vişneli ve Bademli Tart İç Malzeme : • 1 kg vişne • 4 yumurta • Tuz • 150 gram toz şeker • 50 gram yumuşak margarin • 250 gram labne peyniri • 1 çorba kaşığı badem likörü • 150 gram çekilmiş badem • Tepsiyi yağlamak için yağ Vişneli ve Bademli Tart Üst Malzeme : • 150 gram un • 150 gram toz şeker • 100 gram file badem • 2 damla acıbadem likörü • 150 gram yumuşak margarin Vişneli ve Bademli Tart Hazırlanışı : Un ve mayayı karıştırın. İçine şeker, süt ve margarini katıp pütürsüz bir hamur haline gelene kadar yoğurun. 30 dakika dinlendirin. Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayın. Yumurta sarılarını aklarından ayırın. Yumurta aklarını bir miktar tuz ile köpük halini alana kadar çırpın. Şekerin yarısını ekledikten sonra çırpmaya devam edin. Margarini, kalan şeker, yumurta sarıları, labne peyniri ve likörle köpük halini alana kadar çırpın. Yumurta ve bademi karışıma ekleyin. Fırını 175 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Fırın tepsisini yağlayın. Hamuru açıp fırın tepsisinin içine yerleştirin ve tepsinin kenar kısımlarını da hamurla kaplayın. Karışımı üzerine yayıp vişneyi yerleştirin. Tartın üstü için; un, badem, acıbadem likörü ve şekeri karıştırın. Margarini ocakta eritip içine katın. Blenderın karıştırıcılarıyla top top olana kadar karıştırın. Sonra bu malzemeyi tartın üzerine yayın. Fırında 45 dakika pişirin. Afiyet Olsun. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse