Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Ispanaklı Krep
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Ispanaklı Krep |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Özel günler için özel bir lezzet. Ispanaklı Krep Malzemeleri : 2 bardak un 2 bardak süt 2 yumurta Yarım paket kabartma tozu Tuz Tava için sıvıyağ Ispanaklı Krep İç Malzemeleri : 1 adet iri kuru soğan, doğranmış 2 yemek kaşığı zeytinyağı 400 gr ıspanak, yıkanmış ve doğranmış Tuz, karabiber, pulbiber Ispanaklı Krep Beşamel Sos : 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz Ispanaklı Krep Üzeri İçin : 2 domates 3 sivri biber Kaşar peyniri Ispanaklı Krep Hazırlanışı : Krep malzemelerini bir kasede karıştırıp boza kıvamına getirin. Teflon tavayı kızdırıp çok az sıvıyağ dökün. Karışımdan kepçeyle alıp tavaya yayın. Kreplerinizi arkalı önlü pişirin. İç malzemeyi hazırlamaya geçin. Soğanı zeytinyağında öldürün. Ispanağı ekleyip arada karıştırarak pişirin. Tuzunu, karabiber ve pul biberini ilave edip karıştırın. Harç ılınırken sosu hazırlayın. Un ve tereyağını kavurun. Sütü azar azar yedirin. Karışım çok katıysa bir miktar daha süt ilave edin. En son tuzunu ekleyin. Kreplerin ortasına bir miktar harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatıp ters çevirin. Üzerlerine sostan döküp kürdanla bir dilim kaşar peyniri (peynirin çok fazla erimesinden hoşlanmıyorsanız kızartmalık peynir kullanabilirsiniz), bir dilim domates ve yarım sivribiber yerleştirin. Hepsini fırın kabına alıp 200 C fırında kaşar eriyene kadar pişirin. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse