Forum
=> Daha kayıt olmadın mı?Forum - Baton Tiramisu
Burdasın: Forum => Piriket Yeme icme => Baton Tiramisu |
|
yemekhane (şimdiye kadar 53 posta) |
Baton Tiramisu için gerekli Malzemeler: 2 paket kedi dili 1 yemek kaşığı granül kahve 1 yemek kaşığı şeker 1.5 su bardağı günlük süt Baton Tiramisu için Dolgu malzemesi: 3 su bardağı günlük süt 1.5 çay bardağı şeker 1 paket vanilya 4 yemek kaşığı buğday unu 1 yumurtanın sarısı 1 tatlı kaşığı toz jelatin 200 gram labne peynir 1/2 çay bardağı rendelenmiş çikolata Baton Tiramisunun üzerinin malzemesi: Kakao Çırpılmış krema Rendelenmiş çikolata Baton Tiramisunun Hazırlanışı: Baton şeklindeki kek kalıbını streç film ile kaplayın. Granül kahveyi şeker eklediğiniz sütün içinde eritin ve kedidilini kalıbın önce tabanlarına sonra yanlarına dizin. Toz jelatinin üstüne 1-2 yemek kaşığı su serpin ve 1-2 dakika bekletin. Dolgu için süt, şeker, vanilya, un ve yumurtanın sarısını orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Jelatini karışıma ilave edip eriyene kadar karıştırın ve oda sıcaklığında ılımaya bırakın. Mikserle çırparak soğutun, labne peyniri ekleyin, rendelenmiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Bu karışımı baton kalıbına aktarın. Üstünü kahveli süte batırılmış bisküvilerle kapatın ve 2 saat kadar derin dondurucuda beklettikten sonra kalıptan çıkarın. Üstüne kakao serpip krema ve çikolata ile süsleyin. Dilimleyerek servis yapın. |
Bütün konular: 1911
Bütün postalar: 3045
Bütün kullanıcılar: 2369
Şu anda Online olan (kayıtlı) kullanıcılar: Hiçkimse